Karácsonyi ellenőrzés-sorozat

Megkezdődött a Nemzeti Adó és Vámhivatal hagyományos év végi ellenőrzési akciója. Az adventi időszakban a pénzügyőrök és az adóellenőrök a szezonális árusító helyekre fordítanak kiemelt figyelmet. Egerben elsősorban a bevásárlóközpontok környékén, a Katona és a Dobó téren ellenőriznek a revizorok.

Karácsony előtt összehangolt ellenőrzés-sorozatot folytat az észak-magyarországi régió területén az állami adóhatóság a pénzügyőrökkel és más társhatóságokkal együttműködve. A revizorok a számla és nyugtaadási kötelezettség betartását, az árucikkek eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályainak betartását vizsgálják, emellett kiemelten ellenőrzik a jelentősebb adóhátralékot felhalmozó adózókat is. A szakemberek a bevásárlóközpontokban, a piacokon, vásárokon, szezonális jellegű kitelepüléseken és elárusítóhelyeken tartanak ellenőrzéseket. Az ellenőrzési akció november közepén kezdődött.
A nyugtaadást elmulasztók és a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók egy millió forintig terjedő mulasztási bírságra számíthatnak, míg kisebb súlyú mulasztások esetén csak figyelmeztetés jár. A karácsonyi ellenőrzések december 31-ig folytatódnak, a revizorok hétvégén és az esti órákban is megjelenhetnek.