Fertálymesterek karácsonya

Közös karácsonyi ünneplésre hívta a Hatvani hóstya lakóit az Egri Fertálymesteri Testület. Az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett programon Dolhai Lajos atya beszélt az ünnep előtti várakozásról és a karácsony valódi üzenetéről. Ezután a farkasvölgyi óvodások, majd a szépkorúak adtak műsort.

Összegyűltek a Hatvani hóstya lakói a rossz idő ellenére. Az Egri Fertálymesteri Testület várta az ott élőket, hogy az adventi időszakban egy kis időt töltsenek el együtt.
Dr. Dolhai Lajos atya arról beszélt, hogy az advent és a karácsony elválaszthatatlan egymástól. Míg az advent a karácsonyra való lelki készülődés időszaka, addig a karácsony a megváltó Jézus Krisztus ünnepe. Az ünnepre készülődés legalább olyan fontos, mint maga az ünnep, hiszen a felkészülés komolyságától függ majd az ünnep szépsége. Ezután a Farkasvölgyi óvoda kicsinyei adtak elő karácsonyi énekeket és verseket. Még a szépkorúak is készültek egy rövid műsorral: betlehemes pászorjátékkal hívták közös éneklésre a megjelenteket. A hideg időben jól esett a közösen elfogyasztott a forró tea, forralt bor és a pogácsa.