Második helyen a ZF-Eger

A férfi vízilabda OB I-ben két mérkőzéssel zárta az alapszakasz első felét a bajnok ZF-Eger. Először pénteken, a 3. fordulóból pótolt találkozón a Honvéd együttesét fogadták rangadón Bátoriék, majd másnap a BVSC következett. Mindkét mérkőzést az egriek nyerték, így három ponttal lemaradva a listavezető Szeged mögött a második helyről várják a februári folytatást.

A Honvéd elleni rangadón betegség miatt Szécsire csak mint biztonsági tartalék számíthatott Gerendás György és Tóth Kálmán. Helyette Bisztritsányi kezdett, ráadásul nem is rosszul. Elől Birosék sorra lőtték a gólokat, a második negyed elején már 3-0-ra vezetett az Eger. Később rákapcsolt a Honvéd, akiktől elsősorban Szivós volt eredményes. 4-4, 5-5 és 6-6 után Bátori és Hosnyánszky találtaival a meccs vége előtt két gólosra növelte előnyét a házigazda együttes. A rangadót 9-7-re nyerték Gerendás György és Tóth Kálmán tanítványai.
Másnap 13 góllal, 19-6-ra verték a BVSC-t. Ezen a meccsen mutatkozott be Zalánki Gergő, aki élete első OB I-es meccsén gólt is lőtt. Az egriek három ponttal lemaradva a listavezető Szegedtől a második helyről várhatják a februári bajnoki folytatást. A juniorok szerdán, Komjádi kupa negyeddöntő visszavágó találkozón másodszor is legyőzték a Honvéd fiataljait, ezzel biztosították helyüket a Komjádi-kupa december 18-i négyesdöntőjében a Szeged, az FTC és a Vasas társaságában.
A felnőttekre idén még egy fontos mérkőzés vár: szerdán 19 órától Bajnokok Ligája meccsen a szerb Partizánt fogadják a Bitskeyben.