Korlátok a szórakoztatásban

Szakmai egyeztető fórumot szervezett a fiatalok szórakozási nehézségeivel kapcsolatban a Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa. A programon a város és a népszerűbb egri szórakozóhelyek képviselői vitatták meg elképzeléseiket.

Az állandó lakossági bejelentések, és a szigorodó biztonsági előírások egyaránt megnehezítik az egri szórakozóhelyek helyzetét. Mint azt az érintettek elmondták, az új helyek nem kapnak társadalmi támogatást, sőt, állandó támadásoknak vannak kitéve. A belvárosnak egyik fontos funkciója a szórakoztatás, és ezt tudomásuk kellene venniük az ott élőknek.
Az érintettek szerint nem a szórakozóhelyekkel van gond, hanem az utcán hangoskodó emberekkel, ezért a közterület rendjének fenntartásában az önkormányzatnak is nagyobb részt kellene vállalnia. A tulajdonosok már több kompromisszumos intézkedést tettek: korlátozták a zajkibocsátást, a megengedett érték alatt üzemelnek.
Rázsi Botond alpolgármester szerint az önkormányzatnak kötelessége kivizsgálni a panaszokat, de nem ez nem jelenti azt, hogy a szórakozóhelyeket bezárnák. Egyelőre nincs konkrét megoldás, de a város keresi a lehetőségeket, akár egy szórakoztató központ kialakítására is.
Minden résztvevő egyetértett abban, ha bezárnak a szórakozóhelyek, Eger veszíthet turisztikai értékéből, diákvárosi vonzerejéből.