Megyei Sakk CSB

A 2011/12-es megyei sakk csapatbajnokságon idén is 10 csapat, köztük egy Nógrád megyei vesz részt. Az első két forduló után a többségében ifjúsági játékosokkal felálló Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sport Klub vezet. Itt szerepel a legutóbbi brazíliai ifjúsági világbajnokságon ezüstérmes Gledura Benjamin is.

Az első forduló előtt a megye sakktársadalma nevében dr. Antal Attila köszöntötte a brazíliai korosztályos világbajnokságon, a 12 éven aluliak között ezüstérmes Gledura Benjamint. Benji holtversenyben az első helyezettel, azonos pontszámot gyűjtve lett végül második a korosztályos vb-n. Kettejük között csak az döntött, hogy ki veszített hamarabb pontot, így az egri fiú lett a második, mivel ő a harmadikban, az indiai győztes pedig a negyedikben remizett először. Egri klubjában ezen a hétvégén Ali Habibi távollétében ő volt az éltáblás.
Benji Egerben van leigazolva, e mellett vendégként szerepel a Honvéd NB I-es csapatában.
Idén is tíz csapat nevezett az összevont Heves-Nógrád megyei sakk csapatbajnokságra. Az egyetlen Nógrád megyei induló a Pásztó II. csapata. Névváltozás is történt, a régi HMÖ SE – Gledura Benjamin egri csapata – az új szezonban már mint Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sport Klub néven szerepel a mezőnyben. Az első két forduló után a zömében fiatalokkal felálló Egri Sakk és Ritmikus Sportgimnasztika Sport Klub vezet.

Az 1. forduló eredményei:
Andornaktálya-Pétervására 5-5
Egri SR.SK.-Pásztó SE 6-4
Egri Vasas-Mátra SE 3,5-6,5
Füzesabony-Maklári Szivárvány Tea SE 5,5-4,5
Hatvan-Tallózó Hevesi SE 2,5 -7,5

A 2. forduló eredményei:
Pétervására-Tallózó Hevesi SE 6-4;
Maklári Szivárvány Tea SE-Hatvan 3,5-6,5
Mátra SE-Füzesabony 4,5-5,5
Pásztó SE-Egri Vasas 4-6
Andornaktálya-Egri SR.SK. 3,5-6,5

A Heves-Nógrád megyei sakk CSB állása:
1. Egri SR. SK 12,5 pont
2. Tallózó Hevesi SE 11,5 pont
3. Füzesabony SE II. 11 pont
4. Pétervására SE 11 pont
5. Mátra SE II. 11 pont
6. Egri Vasas 9,5 pont
7. Hatvan SK 9 pont
8. Andornaktálya SE 8,5 pont
9. Pásztó SE II. 8 pont
10. Maklári Szivárvány Tea SE 8 pont