Férfi OB I: ZF-Eger – Debrecen Fujitsu 7-6

Az új szezonra jelentősen megerősödő Debrecen együttesét fogadta hétfőn este a ZF-Eger férfi OB I-es vízilabda csapata. A kevés gólos mérkőzésen, a harmadik negyed közepén, 6-1-es egri vezetésnél kevesen gondolták volna, hogy végül csak egy találattal 7-6-ra nyer az Eger.

A debreceniek második OB I-es szezonjukra alaposan megerősítették a keretüket. Az FTC-től négyen érkeztek, köztük Varga Tamás – az Egerben játszó Varga II. Zsolt bátyja – illetve a kapus Mitrovic és a center Misic, valamint Tóth Zoltán, de itt folytatja pályafutását Vindisch Ferenc és Létay Krisztián, valamint a tavaly még az Egerrel bajnok Nébald Olivér is. A szerb Mitrovic nemrég magyar állampolgárságot kapott, így a két orosz Bugajcsuk és Apanaszenkó, valamint a szerb Misic mellett ő már nem számít idegenlégiósnak.
A kihagyott Hosnyánszky büntető nem vetette vissza a hazaiakat. Az első debreceni találatra 9 percet kellett várni, közben Grahamék már hármat lőttek. A harmadik negyed közepére már megnyugtató, 6-1-es egri vezetést mutatott az eredményjelző. Innen viszont a vendégek pillanatai következtek. Az utolsó nyolc perc elején feljöttek 6-5-re a debreceniek. Mindkét védelem jól állta a rohamokat. Az utolsó percben még egy-egy büntetőt ítéltek a bírók, így 7-6-ra nyert a ZF-Eger. Pénteken 19 órától a harmadik fordulóból elmaradt Eger – Honvéd, míg szombaton délben, az őszi utolsó fordulóból az Eger – BVSC mérkőzést játsszák a csapatok a Bitskey uszodában.