Települések ünnepe

Testvértelepülési megállapodást írt alá a szlovákiai Szádalmás, a romániai Fenyéd és Maklár. Mindhárom település lakóinak szélesebb lett a világ, és új barátokra tettünk szert – mondta Havasi László, Maklár polgármestere az aláírás után. A két településről 50-50 fős delegáció érkezett, három napig voltak Makláron, szombaton együtt ünnepeltek a Röfifesztiválon.

A testvértelepülési megállapodást Makláron összekötötték a falu egyik hagyományos téli programjával, a Röfifesztivállal. Két disznóból kétszáz kiló hurka és kétszáz kiló kolbász készült. Közben barátságos focimeccseket vívott egymással a három település, közös kézimunka-kiállítást nyitottak, ismerkedtek egymással a civil szervezetek. Délutánra sátrakat állítottak, ahol a civilek forralt borral, teával várták a vendégeket, sült a hurka és a kolbász, megérkezett a Mikulás. A három falu műsort is adott egymásnak.
A karácsonyi fények bekapcsolása után aláírták a testvértelepülési megállapodást. Bokor Botond, Fenyéd polgármestere azt mondja: mindenki a maga módján tegyen a világban szétszóródott magyarok egyesítéséért.
Szádalmás és Maklár között már több éves a kapcsolat, a sport révén találták meg egymást.
Mindhárom település életében előrelépést jelent a megállapodás, kiszélesedett a világ, új barátaink lettek – mondta Havasi László, Maklár polgármestere.
Fenyédről és Szádalmásról 50 – 50 ember érkezett, a két delegáció három napig volt Makláron.