Diákolimpikonok köszöntése

Diákolimpikonokat köszöntöttek a városházán. Eredményesség tekintetében az ország általános iskolái közül ezúttal csak a Hunyadi került be a legjobb húszba. A 2010/11-es tanévben 20 arany, 18 ezüst és 14 bronzérmet szereztek az egri diákolimpikonok.

A sport megtanít arra, hogy nem szabad feladni a küzdelmet, illetve arra, hogy az elért eredményt megőrizni még nehezebb, mint kivívni azt. Jól példázza ezt az egri diákolimpikonok elmúlt évi teljesítménye is – mondta értékelésében Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák Sport Tanács elnöke. A tavalyi csúcsév után idén nem született annyi kimagasló eredmény, bár csapatsportágakban előrelépés tapasztalható – tette hozzá köszöntőjében Habis László polgármester. Míg az előző években a Országos Diákolimpiai döntők első hat helyezettjét részesítették elismerésben, addig most csak az érmesek, szám szerint 56 egyéni, illetve páros, vagy csapatverseny dobogósa vehetett át okleveleket. A Humán Erőforrás Bizottság döntése alapján a 2011/12-es tanévben nyolc kimagasló szinten sportoló diák részesült egyszeri tanulmányi támogatásban.
Hasonlóan az előző évekhez, az elmúlt tanévben is a EKF Gyakorló, a Hunyadi és a Kemény Ferenc Általános Iskola diákjai voltak a legeredményesebbek a város iskolái közül. A legtöbb érmet, 15-t az EKF Gyakorló, míg a legtöbb diákolimpiai bajnoki címet – nyolcat – a Hunyadi tanulói gyűjtötték. Utóbbi ezzel a teljesítménnyel egyedüli egri iskolaként 18. helyen bekerült az ország legjobb 20 iskolája közé. A város általános és középiskolái közül csak 8 büszkélkedhet diákolimpiai éremmel.
Az ünnepségen a diáksportért kifejtett tevékenysége elismeréseként Habis László vehetett át oklevelet a Heves Megyei Diáksport Tanácstól.