Együttműködés és sport

Az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközép és Szakiskola a közelmúltban együttműködési megállapodást kötött a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A kapcsolat nem csak a drogprevenció, vagy éppen a rendvédelmi dolgozók élethivatásának megismertetése irányul, hanem például a szabadidő hasznos eltöltésére is. Az iskola sportdélutánján ezért a tanulókon és a tanárokon kívül az Egri Rendőrkapitányság és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság dolgozói is részt vettek.

A közös sportdélutánt az iskola Pozsonyi úti tornatermében dr. Ormossy Attila megyei rendőrfőkapitány és dr. Vasas Joachim, az intézmény igazgatója nyitotta meg. Mint elhangzott, ezek a közös rendezvények úgy az iskola, mint a rendőrság társadalmi bázisának szélesítését is szolgálják.
Mindkét fél úgy gondolta, nem csak a munkában, hanem a szabadidő hasznos eltöltésében is együtt vesznek részt. Elsőként a két rendőrcsapat, a narancsmezes Heves Megyei Rendőr-főkapitányság és az Egri Rendőrkapitányság mérkőzött meg egymással. A rendőr derbit a megyeiek nyerték 2-0-ra, majd a hagyományos Tanár-Diák összecsapás következett. A foci mellett külön asztalitenisz bajnokságot is szerveztek.