Nyit az Eventus

Nyit a város felé az Eventus Üzleti, Művészeti középiskola. Az intézmény azt szeretné elérni, hogy az egriek jobban megismerjék az iskolát, ezért rendszeresen várják elsősorban a felsővárosiakat a diákok munkáiból rendezett kiállításokra.

Az Eventus nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, ezért a tanórákon kívül is szerveznek szakköröket, amelyekben agyagozást, festészetet, animációt tanulhatnak a diákok. Az iskolában elkészült a Süllős Gyuláról elnevezett rajz- és kiállítóterem, ahol a hallgatók munkáiból rendeznek csoportos kiállításokat, míg a folyosói galériában egyéni bemutatkozásokat rendeznek. Azt szeretnék, ha ezekre minél többen kíváncsiak lennének, ezért a kiállítások mindenki előtt nyitottak.
Az Eventus hallgatóinak ás tanárainak munkái nem csak az iskolában láthatók, a Forrásban, a könyvtárban, a színházban és az egyik kereskedelmi bankban is rendszeresen rendeznek kiállításokat.
Az iskola december 13-án nyílt napot, annak keretében adventi kézműves vásárt rendez.
Az intézmény idén is megrendezi az Egri csillagok országos képzőművészeti versenyt, amelyre január 6-ig lehet beadni a pályamunkákat.