Megyei közgyűlés

A kéményseprés és az ellenőrzés díjának emeléséről döntött a Heves Megyei Közgyűlés. Ennek értelmében a szolgáltatásért 4,2 százalékkal kell ezentúl többet fizetni.

Az önkormányzatokra vonatkozó törvény november 26-i hatályba lépésével megszűnt az adósságrendezési eljárás – jelentette be Szabó Róbert elnöki beszámolójában, amelyet a közgyűlés elfogadott.
A kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjának emelésről szóló napirend tárgyalásakor Fekete László szocialista képviselő hangsúlyozta, hogy már a bizottsági ülésen sem támogatta azt. Szűcsné Major Ildikó jobbikos képviselő ennek kapcsán hangsúlyozta, már eddig is sokallták az éves díjat az emberek, akik több terhet már nem bírnak el, egy fillérrel sem tudnak többet kiszorítani a pénztárcájukból. Marosvölgyi György, a Heves Megyei TÜZKÉV Kft. ügyvezető-igazgató azzal indokolta a cég kérését az emelésre, hogy a kéményseprésről szóló készülő törvény új, kibővült feladatokat ró a cégre, előtérbe kerül a szén-monoxid mérgezés megelőzése és az energiatakarékos működés, ez pedig költséges eszközfejlesztést von maga után. A testület végül megszavazta 4,2 százalékos emelést.
A közgyűlésen elfogadták az első háromnegyed éves gazdálkodásról szóló beszámolót és a független könyvvizsgálói jelentést.