Fenyőállítás

Idén nem csak a Dobó téren, hanem több városrészben is állítottak fenyőfát. Az adventi időszak kezdetén Felnémeten és a Lajosvárosban is feldíszítették a karácsonyfát.

Felnémeten Rázsi Botond alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezte a fenyőfa felállítását. Mint mondta, az esemény az összefogás szimbóluma, hiszen a fenyőfa Tőzsér Istvánné, a Bródy Sándor Könyvtár igazgatójának a kertjéből való, azt a Városgondozás állította föl, a Pásztorvölgyi Iskola és a Bervavölgyi Óvoda diákjai és ovisai készítették a díszeket és adtak ünnepi műsort.
A Lajosvárosban a Kölcsey téren állították fel a fát Sós István alpolgármester, a körzet képviselőjének kezdeményezésére. A hatalmas fenyőt Eger önkormányzata ajánlotta fel a lajosvárosiaknak, akik ezentúl minden évben összegyűlnek majd közös ünnepségre advent idején. A Köztársaság téri, a Nagyváradi úti és a Deák Ferenc úti óvodások adtak műsort, majd Sós István köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: szeretné ha a Kölcsey-tér közösségi hely, találkozási pont lenne az itt lakók számára. Bejelentette: adventi jótékonysági bált rendeznek a városrész lakóinak.
A bált december 10-én rendezik a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában.