Az Árnyékszalát takarították az ott élők

Az Árnyékszalát, az utcát, a patakmedret takarították az ott élők. A munkára két képviselő is adott pénzt. Csathó Csaba a képviselői keretéből finanszírozott már eddig ároktisztítást, járdaépítést, hamarosan kezdődik a Szala-lépcső rendbetétele. A mostani takarításon négy konténer szemetet szedtek össze.

Bécsi Márton kereste meg az önkormányzatot, hogy szeretne takarítást szervezni. Annyit kértek: biztosítson a hivatal szerszámokat.Csathó Csaba a képviselői keretéből támogatta a kezdeményezést,Csarnó Ákos is adott erre a célra pénzt.
Több éve szerveznek a Szalában ilyen takarítást, Bécsi Márton szerint már látszik az eredménye. A szemétszedés mellett a patak medrét is kitakarították.
Sokan takarítottak; egyesek szerint azért, mert az ott élő romáknak fontos, hogy ők is tudjanak példát mutatni. Lakatos Róbert eddig minden takarítási akcióban részt vett. Eddig 92 tonna szemetet szállítottak el a Szalából. Ő azt mondja: egy állandó, közhasznúakból álló brigádra lenne szükség, amelyik folyamatosan takarítana.
A takarítással egy időben fogadóórát is tartott a képviselő. Csathó Csaba a képviselői keretéből finanszírozta már eddig a Szala-lépcsőt, ároktisztítást, járdaépítést. Kezdeményezte a kóbor kutyák begyűjtését, és kérte a rendőrségtől, hogy gyakrabban járőrözzenek.