Kettőskereszt-állítás

Idén is felállították advent első vasárnapján a kettős keresztet. A Jobbik és más szervezetek a karácsony valódi üzenetére kívánják felhívni a figyelmet a szimbólummal.

A volt ifjúsági Ház előtti téren állították föl a kettős keresztet. Szándékosan a karácsonyi vásár helyszínén, mert a Jobbik úgy véli, a karácsony sokaknak csak az értelmetlent vásárlást jelenti, az ünnep valódi lényegével nem törődnek.
A kereszt állításkor Sneider Tamás országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke kiemelte, a Jobbik egyre nagyobb tényező a közéletben, működése megkülönbözteti azt az elmúlt 21 év összes többi pártjától, amelyek ki akarják ölni az emberekből a szolidaritást. Hozzátette, az a céljuk, hogy a lakosság ne vegye át a nyugati kultúrát, amely szerint a karácsony csak üzlet. Sneider hozzátette, mára kiderült, hogy igaza volt a Jobbiknak, amikor azt mondta, hogy nem szabad hinni a bankoknak. A képviselő felhívta a figyelmet, hogy nehéz év elé nézünk, 1400 milliárdos megszorító csomagra kell számítani, a szegények további sanyargatása pedig a magyarság végét fogja jelenteni.
Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő kijelentette, a hatalomnak nem tetszik a keresztállítás, ami jó kontraszt, mert az emberek eltávolodtak a karácsony valódi szellemiségétől.