Eger & Baroque

Eger & Baroque címmel jelent meg a várost népszerűsítő kiadvány, amely CD és fotóalbum egyben. A zene és a képek együtt mutatják be a barokk belvárost és a kor zenéjét.

Az Eger és Baroque című album 17 zeneművet, több mint egy órányi orgona és kamarazenét, illetve 43 fotót tartalmaz. A zenei részt, amelynek összeállítására Réz Lóránt orgonaművészt kérték föl, Barczi-Benett Edina, a Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatója méltatta. Mint mondta, olyan kiadvánnyal még nem találkozott, amelyben zenében és képekben is megjelenik a barokk.
A város nevében Sós István alpolgármester fejezte ki elismerését a bemutatón. Kiemelte, z önkormányzat felismerte kiadvány értékét, amely nagyszerű ajándék, ezért 250 darabot vásároltak reprezentációs célokra.
Szádeczky Kornélia a kiadó vezetője elmondta, 2011-ben szívesen megjelentették volna az Útravaló Egerben és környékén című városnéző és gasztronómiai kalauz harmadik kiadását, de inkább megvárják azzal a belváros rekonstrukcióját. Helyette megjelent ez az album.
Az album már kapható a Tourinform Irodában, és hamarosan elérhető lesz a könyvesboltokban, ajándékboltokban is.