Demonstráció – védje meg saját érdekeit az állampolgár

Több szervezet is tiltakozott a kormány intézkedései ellen. A Baloldali Jövő Fórum által meghirdetett, útlezárással egybekötött demonstráción részt vett az MSZOSZ és a Magyar Szolidaritási Mozgalom, elsősorban a munkavállalók, a munkanélküliek, a diákok és a nyugdíjasok érdekében vonultak utcára.

Egy vagyok a sok közül, akit Lázár János senkinek nevezett, de én valaki vagyok – kezdte a történelmi sétát Gotyár Marianna, a Baloldali Jövő Fórum Egyesület munkanélküliekkel foglalkozó bizottságának elnöke. Emberi életet szeretne élni saját a hazájában, a hivatását gyakorolni tisztességes bérért – mondta. A történelmi sétán a rendszerváltás óta eltelt időszakot mutatták be, azt, hogy hogyan jutottunk el a létbizonytalanságig.
A Baloldali Jövő Fórum által szervezett demonstrációhoz csatlakozott az MSZOSZ és a Magyar Szolidaritási Mozgalom. A szakszervezeti tömörülés nem lát előrelépést a szociális párbeszéd terén, pedig ezt minden eszközzel szeretnék helyreállítani. Most a munkavállalók, a munkanélküliek, a diákok és a nyugdíjasok érdekében vonultak utcára. A Szolidaritási Mozgalom aláírásokat is gyűjtött. Kifogásolják az egypárti alaptörvény bevezetését, szerintük a jövő generáció esélyeit veszi el a köznevelési törvény, a munka törvénykönyve pedig rabszolgává teszi a munkavállalókat.