Ifjú varázslók versenye

Negyven ifjú fizikus mutatta be kísérleteit a hetedik alkalommal megrendezett kistérségi fizikaversenyen, a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskolában. A vetélkedő célja, hogy érdekes kísérleteken keresztül népszerűsítse a természettudományokat a gyerekek körében.

Ifjú tudósok versenyeztek a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskolában rendezett kistérségi fizikaversenyen. Az idei megmérettetésen 12 három fős csapat mutatta be saját kísérleteit. A fizika törvényein alapuló bemutatókat kreatív módon, frappáns magyarázatokkal körítve adták elő a résztvevők egymásnak.
Teller Ede szavaival élve: a fizika nagyszerű, mert egyszerű. Ezért a verseny része volt az is, hogy a gyerekek hétköznapi tárgyakat használjanak kísérleteikben. Így akadt például olyan is, aki fésűelektroszkópot készített.
A csapatokat három tagú szakmai zsűri értékelte. Az első három helyezett tárgyi ajándékban és könyvutalványban részesült. Emellett különdíjat kapott a legeredetibb ötletet bemutató csapat, illetve megválasztották a versenyzők versenyzőjét is. Az idei vetélkedő győztese a noszvaji Figedy János Általános Iskola csapata lett, akik többek között egy saját készítésű italautomatát is bemutattak.

Díjazottak:

I. helyezett:
Figedy János Általános Iskola Noszvaj

II. helyezett:
Balassi Bálint Általános Iskola “B” csapata Eger

Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola Eger

III. helyezett:
Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskola “C” csapata Eger

Szent Imre Katolikus Általános Iskola Eger

Eredeti ötlet díj:
Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Tagiskola “B” csapata Eger

Versenyzők versenyzője:
Balassi Bálint Általános Iskola “B” csapata Eger