Együttműködés a HRFK és a HELASZ között

„A megye labdarúgása eddig mentes volt a kirívó eseményektől, de jobb megelőzni a bajt, mint utána reagálni rá.” Az új szezonban is folytatódik az együttműködés a Magyar Labdarúgó Szövetség Heves Megyei Igazgatósága és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság között.

Országosan, a labdarúgás terén, Heves megye nem tartozik a problémás megyék közé – mondta a szerződés aláírása után dr. Ormossy Attila megyei rendőrfőkapitány. Ez nem csak azért igaz, mert jelenleg nincs NB I-es csapata a megyének, hanem azért is, mert a mérkőzések szervezésében érdekelt felek – rendőrség, a csapatok és a polgárőrség – hatékony együttműködése ezt kizárja. De nem kell ahhoz NB-s mérkőzés, hogy valahol elszabaduljanak az indulatok.
Az MLSZ kiemelt feladatának tekinti a pályák és a sportrendezvények megfelelő biztosítását, illetve lebonyolítását.
A szurkolói rendbontások megelőzését szolgálja ez a megállapodás, így kiemelt szomszédvári, vagy kiesési rangadókon az érdekelt sportszervezetek kérhetik a mérkőzések biztosítását. Az MLSZ Heves Megyei Igazgatóságának hasonló együttműködési megállapodása van érvényben a megyei polgárőr szövetséggel is.