Nyílt nap a főiskolán

Nyílt napot tart az Eszterházy Károly Főiskola november 29-én a Leányka úti sportcsarnokban. A rendezvényen az intézmény valamennyi tanszéke bemutatja oktatási kínálatát.

A főiskola hagyományos őszi nyílt napján a megváltozott felvételi eljárásról is tájékoztatják a diákokat és a középiskolai tanárokat. A sportcsarnokban standokon mutatkoznak majd be az egyes szaktanszékek, ismertetve az induló alapképzéseket és felsőfokú szakképzéseket.
A főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján értékelték a most záruló RUBIRES programot, amelyben a megújuló természeti erőforrások, kiemelten a biomassza hasznosításának lehetőségeit kutatták. A projektben az egri kistérség 17 településén vizsgálták, hogy milyen új módjai lehetnek az energiahasznosításnak.
Az intézmény egy másik pályázati támogatással megvalósuló programjában a matematika-, földrajz- és informatikatanári mesterképzéshez készült összesen 33 elektronikus tananyag. Ezen kívül kilenc angol nyelvű kurzus tananyagát is kidolgozták.
Ismét kiválasztják a főiskola borát, amely egész évben képviselni fogja majd az intézményt. Jelentkezni december 13-ig lehet azoknak a bortermelőknek, akik legalább ezer literrel rendelkeznek a nevezett borból. A bírálat december 19-én lesz, a szakmai és a társadalmi zsűri tagjait már megválasztották.