Fiatalok Lendületben

A Fiatalok Lendületben Programot mutatták be az érdeklődőknek az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában, ismertebb nevén az IFI PONT-ban. Az uniós program a 15-30 év közötti korosztályt célozza meg, célja, hogy elősegítse az európai fiatalok mobilitását, aktív állampolgári részvételét, ill. a különböző kultúrák megértését.

Európai oktatási és képzési lehetőségekről, pályázatokról, ösztöndíjakról, az ifjúsági munkát segítő dokumentumokról nyújt tájékoztatást az Eurodesk európai ifjúsági információs hálózat. A rendszer jelenleg szinte minden európai országban, összesen kb. 3000 partnerirodával működik. A mintegy 3000 európai partner aktív napi kapcsolatban áll egymással, így szinte pillanatok alatt beszerezhető bármilyen információ Európa bármelyik pontjáról. A tanácsadás, információnyújtás ingyenes, Heves megyében a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár áll a diákok és a velük foglalkozó szervezetek rendelkezésére. Egerben a Fiatalok Lendületben Programról hallhattak az érdeklődők.
A program előnyeit városunkon kívül már Bélapátfalván, Tarnabodon és Pétervásárán is bemutatták. A projekt 2013-ban zárul.