LMP – egy éve a közgyűlésben

Egy éve került be az LMP az egri közgyűlésbe. Képviselőjük, Csarnó Ákos szerint az egyik legnagyobb eredményük, hogy tisztázták a pártingatlanok helyzetét. Eddig ugyanis minden párt támogatással, olcsóbban bérelhetett magának irodát. Az alkotmánybíróság ezt az egri rendeletet megsemmisítette.

Fenntarthatóság, igazságosság, részvételi demokrácia és helyi közösségek – ezek mentén az értékek mentén politizál az LMP Egerben – emelte ki dr. Csarnó Ákos képviselő. Egy év alatt tizenkét közgyűlés, tizenhárom bizottsági ülés és egy közmeghallgatás volt, több fogadóórát tartott a képviselő. Az itt felmerül kérdések, kérések a közgyűlés vagy a bizottságok elé kerültek; ilyen volt például a kerékpárutak, az Eger-patak, a buszmenetrend, a bervai közösségi ház ügye, a nők és a fiatalok helyzete, a közgyűlési és bizottsági jegyzőkönyvek elérhetősége. A városban egyetlen képviselőként folyamatosan beszámolót tesz közzé az LMP megyei szervezetének blogján. Itt is és a közösségi oldalán is lehet véleményt nyilvánítani, kérdéseket felvetni.
Legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy tisztázták pártingatlanok helyzetét.
Az LMP eddig is piaci alapon bérelt irodát. Csarnó Ákos azt mondja: munkáját a felelősen gondolkodó emberekből álló helyi LMP szervezet segíti. Sikernek könyvelik el azt is, hogy választási programjukból több elem is megvalósulni látszik. A képviselő szerint „lehet más a város” – az egrieket tényleg érintő problémák felvetésével, konstruktív ellenzékiséggel ez elérhető.