Pályaválasztási kiállítás

Idén tizenegyedik alkalommal rendezett pályaválasztási kiállítást a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A rendezvény célja, hogy az általános iskolák végzős tanulói számára megfelelő információt nyújtson a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő pályaválasztáshoz.

29 kiállító várta az érdeklődőket a Kemény Ferenc Sportcsarnokban felállított standokon. A rendezvényen 21 középiskola mellett egyéb, pályaválasztást segítő intézmény, illetve a fiatalok informálódását segítő szervezet mutatkozott be. A pályaválasztási kiállítást a Heves Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja szervezte oktatási és felnőttképzési intézmények részvételével.
Dr. Gondos István, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: az élet egyik legfontosabb döntése a pályaválasztás, melyhez elengedhetetlen a választott hivatás alapos ismerete.
Az egri, füzesabonyi és pétervásárai körzetben élő diákok az oktatási intézmények felvételi rendszerét, a továbbtanulási lehetőségeket, a képzők aktuális szakirányait ismerhették meg. A Munkaügyi Központ szakemberei képességvizsgálattal, egyéni tanácsadással segítették a diákok pályaválasztását.
A pályaválasztási kiállítást a szakmai programok mellett kulturális rendezvények is színesítették.