Liszt 200

A Liszt-év alkalmából tartottak hangversenyt a Líceum kápolnájában. A kétszáz éve született zeneszerző műveit Gábos Judit zongoraművész és Maria Teresa Uribe operaénekes adta elő.

Gábos Judit úgy válogatott a repertoárjából a hangversenyre, hogy Liszt Ferenc kevésbé ismert, érzelmesebb darabjai hangzottak el. Az Eszterházy Károly Főiskola tanszékvezető egyetemi tanára idén a Dél-Karolinai egyetemen oktatott, ez alatt az idő alatt számos koncertet adott több államban a Liszt-évforduló tiszteletére. Mint mondta, Liszt Ferenc munkásságát az egyesült Államokban is tisztelet övezi, minden fiatal zongoraművésznek nagy kihívást jelent az ő darabjait játszani.
Gábos Judit Maria Teresa Uribe chilei származású operaénekest kérte föl a dalok előadására, aki vendégtanárként korábban oktatott is a főiskolán.
Gábos Judit zongoraművész, az Eszterházy Károly Főiskola tanszékvezető egyetemi tanára. 2003-ban mesterdoktori címet szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Számos európai országban koncertezik, idén az Egyesült Államokban tanított és adott hangversenyeket.