Havazásra fel

Korszerű munkagépekkel, nagy mennyiségű szóróanyaggal és felkészült munkaerővel várja a téli csapadék érkezését a Városgondozás Eger Kft. A cég november 15-e és március 15-e között 24 órás hóügyelettel áll Eger lakosságának rendelkezésére.

Bár a meteorológusok még nem számoltak be közelgő hóesésről, a Városgondozás Eger Kft. már felkészült a téli csapadék érkezésére. Városunk hó és síkosságmentesítéséért felelős szerve ugyanis november 15-vel megkezdte hóügyeletét. A hómentesítés meghatározott rendszerben a megszokottak szerint fog zajlani idén is.
A cég korszerű gépparkkal rendelkezik melyben négy nagy és több kisebb gép dolgozik majd az utakon. A síkosságmentesítést pedig többféle szóróanyaggal végzik a szakemberek. Sós István alpolgármester kiemelte, hogy a lakosság közreműködésére is szükség van a város közlekedésének biztonságossá tételéhez a téli időszakban. Ezért a közterület-felügyelet munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak majd az épületekhez, lakótelepekhez tartozó járdák, lépcsők, utak és előterek hómentesítésére. Arra kérik a lakosságot, hogy konyhasóval ne szórják ezeket a felületeket. A megfelelő anyag beszerzéséhez forduljanak a Városgondozás Eger Kft.hez.