Maradnak a megszokott vonalak

Mégsem változik decembertől az egri buszhálózat, egyelőre megmaradnak a megszokott vonalak. A város és az Agria Volán arra vár, hogy kiderüljön: ad-e az állam több támogatást a vidéki tömegközlekedésre.

Januárban írt alá a város és az Agria Volán egy együttműködési megállapodást. Ebben az állt: nagyobb figyelmet fordítanak a közösségi közlekedés fejlesztésére, felülvizsgálják a helyi vonalhálózatot, menetrendet, javítanak a finanszírozási rendszeren. Tavasszal felmérte az utazási szokásokat a győri Széchenyi István Egyetem, majd két tervet készítettek, hogyan lehet megújítani a város közlekedését. Ezután több fórumon kérték az egriek véleményét, a kéréseket, kérdéseket beépítették a tervbe.
Eredetileg decemberben lépett volna életbe az új vonalhálózat és menetrend, most mégsem számíthatunk alapvető változásokra . Rázsi Botond alpolgármester, aki a hétfői Egri Magazin vendége volt, azt mondja: egyelőre várnak. Több kormánypárti képviselő ugyanis módosítást nyújtott be a költségvetés tervezetéhez, olyat, amellyel azt szeretnék elérni, hogy jelentősen megemeljék a vidéki tömegközlekedés állami támogatását.
Érdemi változás most decembertől nem lesz – erősítette meg Pintér Lajos, az Agria Volán személyszállítási üzletágának vezetője. Kisebbek igen.
Ha látják, hogy finanszírozható az új rendszer, azonnal el tudják kezdeni az egri tömegközlekedés, a vonalhálózat átalakítását. Az alpolgármester és az Agria Volán szakembere is azt mondja: az elvégzett munka nem volt hiábavaló.