VIII. Rotary bál

Több karitatív célt szolgált idén is a Rotary Klub Eger jótékonysági bálja. A civil szervezet ebben az évben az értelmi fogyatékosok és a rászoruló általános iskolások nyári táborozását, a tehetséges, de szerény anyagi körülmények között élő középiskolások nyelvvizsgájának költségeit, a Markhot Ferenc Megyei Kórház rehabilitációs osztályának eszközbeszerzését, valamint az egri Cukorbetegek Egyesületét támogatja.

„Cselekvő humanizmus”. Ez a mottója a Rotary klubnak, amely 1905-ben jött létre Chicagoban. A szervezet jótékonysági programjain keresztül vált ismertté az egész világon.Hazánkban 1925 és 1944 között működött, majd 1989-ben alakulhattak ismét klubok. Az egri 2004-ben alakult, jelenleg 22 tagja van. A helyi Rotary klub közismert és elismert a város civil szervezeteinek körében, jótékonysági bálját immár nyolcadik alkalommal rendezte meg. Az est bevételét több karitatív cél támogatására fordítják.
A felajánlott támogatás összegét Markhot Ferenc Megyei Kórház rehabilitációs osztálya egy fizioterápiás eszköz, a függesztőrács megvásárlására fordítja.
A szervezők a bál új színfoltjaként a fejfedők kavalkádját hirdették meg, a legötletesebb fejékek viselőit ajándékokkal jutalmazták. A jó hangulatról a Lajtha László Néptáncegyüttes és Nádasy Erika színésznő gondoskodott.