Az ifjúság nevében

Több mint 20 szervezet együttműködésében megalakult az Ifjúsági Kerekasztal Egerben. Az ifjúsággal valamilyen formában érintkező szervezeteket összefogó fórum megalapításának célja, hogy erősödjön a fiatalok közügyekben való képviselete.

Iskolák, óvodák, ifjúsági szervezetek, sportegyesületek, alapítványok, cserkészek, a drogambulancia és természetesen az önkormányzat együttműködésével megalakult az Ifjúsági Kerekasztal városunkban. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata áprilisban fogadta el az Ifjúsági Koncepciót, melyben jóváhagyta egy ifjúsági érdekképviseleti fórum létrehozását, amely aktívan közreműködik majd az önkormányzat fiatalokkal kapcsolatos döntéseinek előkészítésében.
Az alakuló ülésen elfogadták az alapító okiratot, valamint megegyeztek abban, hogy kéthavonta egyszer találkoznak. A célok között felmerült egy jövő évi, fiataloknak szóló programterv kialakítása, valamint javaslattétel egy olyan szervezetre, amely hasznosíthatná a január 1-jével megszűnő Egal Clubot és az ahhoz tartozó területet. Az Ifjúsági Kerekasztal elnöki posztjára Rázsi Botond alpolgármestert jelölte ki az önkormányzat, aki mellé a fórum két társelnököt választott: Zelei Andreát, az Érted Agria Alapítvány munkatársát és Szabó Mátyást, a Városi Diák Tanács elnökét. Az adminisztratív feladatokat a titkár, Tóth Péter ifjúsági koordinátor látja el. Az ifjúsággal valamilyen formában foglalkozó szervezetek a későbbiekben is csatlakozhatnak a kerekasztalhoz, belépési nyilatkozat kitöltésével.