Női OB I: ZF-Eger – Heraklész 23-5

Hétközi, bajnoki mérkőzéssel készültek a ZF-Eger női pólósai a hétvégi Magyar Kupa négyesdöntőre. A második fordulóban a női utánpótlás válogatott volt az egriek ellenfele. Kelemen Attila lányai 23-5-re nyerték ezt a találkozót.

A női OB I-es bajnokság idén novemberben indult. Szerdán a második fordulóban a Heraklész néven szereplő női utánpótlás válogatott vendégeskedett az egri Bitskey uszodában. A hazaiak szűkebb kerettel, de az elmúlt évhez hasonló elvárásokkal kezdték az új szezont. A hét csapatos OB I-ben a tavalyi bronzérmes együttesnek most is a dobogó valamelyik foka a cél. Távozott Kertes, Pardi, Szeredi, Bene és Szabó Ivett, az érkezők között a visszatérő Verében kívül az ausztrál Neesham található. Az első fordulóban, Szegeden nyert 15-8-ra az Eger, míg a szerdai meccsen az egyaránt 7-7 gólt dobó Antal és Czigány vezérletével 23-5-re győzött a ZF-Eger. Hétvégén a férfiak mellett a nők is Magyar Kupa mérkőzést játszanak. Pénteken a BVSC lesz az ellenfél az elődöntőben.
A férfiakhoz hasonlóan a BVSC-uszodában rendezik a Magyar Kupa elődöntőket és a döntőt. Bajnokit legközelebb november 16-án, Szentesen játszanak Pócsiék.

Vodafone női OB I, Alapszakasz, 2. mérkőzés
Eger, Bitskey uszoda, 100 néző. 2011. november 9.
ZF-Eger – Heraklész 23-5 (6-0, 6-1, 4-1, 7-3)
Vezette: Birri Gabriella, Marnitz Miklós
Eger: Gangl – Antal 7, Pengő, Somhegyi 2, Czigány 7, Neesham 2, Pócsi 2. Cs.: Zajácz, Illés 1, Varga R., Parádi, Veréb 2, Vályi. Edzők: Kelemen Attila, dr. Sike József.
Heraklész: Barna – Kárteszi, Ziegler 1, Bálint, Horváth B. 1, Hajor 1 (1/1), Doktor. Cs.: Horváth A. (kapus), Bátori, Sikter, Kökény, Adamik 1, Kumi 1, Azumah (2/0). Edző: Áts Bertalan
Gól – emberelőnyből:6/5, ill. 5/1.
Ötméteresből: 0, ill. 3/1.

Következik:
Női Magyar Kupa elődöntő, Budapest, Szőnyi u. uszoda, 2011. november 11., péntek, 19:15 BVSC-Zugló – ZF-Eger