„Utazó” Biblia Egerben

Egerbe érkezett annak az egyedülálló, 66 nyelven írt vándorbibliának a másolata, amely 2008-ban kezdte meg világkörüli útját. A könyvek könyvét vándorkiállítás mutatja be a Bartakovics Béla Közösségi Házban, a tárlathoz kapcsolódóan minden este előadással is várják az érdeklődőket.

A Biblia először 2008-ban a Fülöp-szigeteken kezdte utazását, Magyarországra 2009. szeptember 5-én érkezett. Ezt követően 2010. júliusában ért célba Atlantában, ahol az Adventista Egyház 59. Világtalálkozóját rendezték meg. A 66 nyelven megírt nagyméretű “utazó Biblia” most újra visszatért hazánkba, az eredeti könyv egy másolatát vándorkiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők, ezúttal Egerben. Az ismeretterjesztő tárlat célja, hogy megismertessen a Szentírás régi szövegeivel, fordításaival, régészeti leletekkel, a Biblia és a művészetek kapcsolatával.
A Biblia stabil és ősi forrás, az újonnan előkerült tekercsek nem befolyásolják megbízhatóságát-mondja a szakember. Üzenete a XXI. században is helytálló.
A bibliakiállításhoz kapcsolódóan november 10-ig minden este fél hattól egy-egy előadással is várják az érdeklődőket a Bartakovics Béla Közösségi Házban.