Beomlott a járda is

Beomlott a Rákóczi úti hídhoz vezető járda, mikor meghibásodott egy nagy átmérőjű ivóvíz-vezeték. A vízmű azonnal elkezdte a munkát, a rendőrség félpályára terelte a forgalmat. Vasárnap 10-15 környékbeli családi házban nem volt víz. A szolgáltatást éjszakára helyreállították.

Zavaros vizet, leszakadt járdát láttak vasárnap az arra járók ott, ahol az Eger-patak átmegy a Rákóczi út alatt. Nem környezetszennyezés történt, mint azt sokan gondolták. Egy 300 milliméter átmérőjű ivóvíz-gerincvezeték hibásodott meg, és leszakadt a hídhoz vezető járda. Nagyjából 80 köbméter föld mozdult meg – tájékoztatta a TV Egert a vízmű egri üzemegység-vezetője, Bárdos Zsolt -, ennek egy része a kerékpárútra, másik része a vízbe hullott. Ettől lett zavaros a patak vize. A helyszínre érkezett az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szakembere is, aki megállapította, hogy halpusztulás és környezetszennyezés nem volt.
A vízmű azonnal intézkedett; végül a Kő utca, Rákóczi utca környékén 10-15 családi házban nem volt vízellátás, nekik biztosították a vízvétel lehetőségét.
A munkát megkezdték, a patakmederben futó kerékpárutat lezárták. Rövid idő alatt 800 köbméter víz folyt el.