1956. november 4-ére emlékeztek

Az a morális válság, amely ma Magyarországon mélyebb, mint a gazdasági, annak köszönhető, hogy 1956. november 4-én a Szovjetunió eltaposta hazánkat – mondta Zagyva György Gyula az Új Magyar Gárda megemlékezésén. Zagyva úgy látja: a legkiválóbbak akkor meghaltak vagy elmenekültek az országból, az 56 utáni rendszer megnyomorította az embereket.

Ferenczi Henrik, az Új Magyar Gárda főkapitány-helyettese arra emlékeztetett, hogy 55 évvel ezelőtt fojtották vérbe a szabadságharcot, s ekkor kezdték nemzetellenes tevékenységüket a kommunisták. Gyalázatnak tartja, hogy sem 56, sem 2006 vétkesei nincsenek börtönben. Talán lesz majd egy olyan központunk – mondta -, amely a kommunistákat fogja üldözni.
Zagyva György Gyula , a Hatvannégy Vármegye tiszteletbeli elnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint november negyedikének gyásznapnak kellene lennie, eddig ezt egyetlen kormány sem vetette fel. A mai magyarországi morális válság is annak köszönhető, hogy a Szovjetunió leverte a magyar szabadságharcot – mondta Zagyva.
– A legkiválóbbak meghaltak, az értelmiség és a nemzeti érzelmű hazafiak elmenekültek, akik pedig itthon maradtak, azokat megnyomorította a rendszer.
Bognár Ignác, a Jobbik városi képviselője is úgy látja, hogy gyásznappá kellene nyilvánítani november 4-ét. Szerinte eljön még az az idő, amikor minden településen emlékeznek a szabadságharc vérbefojtására.