Agria KTK évzáró

A 2011 februárjában alakult Agria Kerékpár és Triatlon Klub az országúti kerékpárosoknak köszönhetően lényegében egy év alatt Magyarország legeredményesebb és legtöbb győzelmet begyűjtő kerékpáros egyesülete lett. A triatlon szakág legjobbja, a junior világbajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia valószínűleg a londoni olimpián is indulhat.

Az elmúlt évi eredmények, az elnyert kupák, oklevelek, bajnoki trikók önmagukért beszélnek. A két szakág – a kerékpáros és a triatlon – versenyzői egy év alatt a legjobbak közé küzdötték fel magukat – mondta az évértékelő tájékoztatón Molnár Zsolt, a klub elnökségi tagja. Az országúti kerékpáros csapat kiemelkedő eredményeinek köszönhetően Magyarország legeredményesebb klubja lett az egri Agria KTK.
Fejes Gábor három, Kenyó Anita kettő, míg Kónya Tamás egy bajnoki címet szerzett. Lengyel Gábor megnyerte az összetett magyar amatőr kupát.
A triatlonban junior vb-ezüstérmes Kovács Zsófia egy koreai verseny után és egy új-zélandi viadalt megelőzően az olimpiai indulási esélyeiről beszélt. A kvalifikációs versenyeken eddig nyújtott teljesítménye alapján nagy valószínűség szerint ott lesz a londoni olimpián. Elhangzott, hogy jövőre is megrendezik az egri aquatlon és triatlon versenyt, elindult az utánpótlás nevelés. A nemzetközi szinten is komoly eredmények ellenére a támogatások nagy része csak ígéret maradt, így még értékesebbek a 2011-ben elért eredmények.