A munkavállalókért demonstráltak

Félpályás útlezárással tiltakozott többfelé a Liga Szakszervezet azért, mert elfogadhatatlannak tartják a Munka Törvénykönyve tervezetét. Több szervezet is csatlakozott hozzájuk. Úgy látják: az új szabályozás a szakszervezetek érdekvédelmi munkájának megszűnéséhez vezethet. Emellett követelik a háromoldalú párbeszéd helyreállítását, a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjra szerzett jogok tiszteletben tartását. Egerben a város kerecsendi végén és a Szarvaskő felé vezető úton zártak le egy sávot péntek reggeltől este hatig.

Országszerte közel száz helyen tartott félpályás útlezárást a Liga Szakszervezet. A demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy visszaállítsák a háromoldalú tárgyalásokat, ne átmenet nélkül szűnjön meg a koerengedményes – korkedvezményes nyugdíj, dolgozzák át a Munka Törvénykönyve javaslatát. Hogy mivel nem értenek egyet, 73 pontban fogalmazák meg.
A Liga kezdeményezéséhez más szakszervezeti tömörülések, szervezetek is csatlakoztak, például az MSZOSZ és a Szolidaritás Mozgalom.
A demonstrációra egyébként vártak minden munkavállalót, civil szervezetet, de a pártokat arra kérték: maradjanak távol.