Férfi OB I: ZF-Eger – Szentes 18-6

A férfi vízilabda OB I-ben a hétvégi dupla fordulót hibátlan mérleggel hozta a ZF-Eger együttese, pedig pénteken az addig veretlen Szolnoknál indult a sorozat. Azt a meccset 10-9-re nyerte az Eger, majd szombaton, hazai pályán 18-6-ra győztek a Szentes ellen.

A szolnoki győztes meccs után a cserével végleg kiállított Varga II. Zsoltot eltiltották, így ő a szabály szerint bár be volt írva a jegyzőkönyvbe, nem játszhatott, illetve Eb-selejtezőn, a szlovák válogatottal érdekelt Lukás Seman kapott még felmentést erre a meccsre. Újoncként Homa András mutatkozhatott be a felnőttek között, a kapuban pedig Bisztritsányi kezdett.
A hátsó régióba tartozó Szentes ellen könnyed, gólgazdag meccset várt mindenki az egriektől. Így is indult a találkozó, az első vendéggólt 4-0-s egri vezetést követően, a korábban Egerben is játszó Weszelovszky László lőtte. A hazaiaknál többen első góljaikat lőtték az új bajnoki szezonban, így a duplázó Binder, a négy találatig jutó Chilkó Márton, vagy éppen a Főiskola OB I/B-s csapatában már többször is eredményes Lőrincz Bálint. A japán idegenlégiós, a három gólos Naganuma Acusi is kitett magáért.
Közben – áttételesen – Mexikóban, a guadalajarai Pán Amerikai játékokon is termeltük a gólokat, hiszen a ZF-Eger kanadai légiósa, Kevin Graham hazája válogatottjával a döntőbe jutott, ahol bár kikaptak, de Kevin lett a torna gólkirálya, és nem mellesleg ezüstérmes a kontinensviadalon.
A kevés ellenállást tanúsító Szentes ellen a végén 18-6-ot mutatott az eredményjelző.
Ez a hétvége a Magyar Kupa jegyében zajlik majd. A legjobb négy közé kerülésért a BVSC ellen kell játszani: pénteken a Szőnyi úton, szombaton 18 órától pedig a Bitskeyben.
A következő héten, szerdán Szegeden játszanak Szécsiék a Bajnokok Ligája második fordulójában, majd szombaton Magyar Kupa elődöntő, vasárnap pedig Magyar Kupa döntő lehet az egriek következő programja. Legközelebb bajnokin, november 19-én, hazai környezetben, a Kaposvár ellen szerepelnek Binderék.

Vodafone Férfi OB I, 6. forduló
Eger, Bitskey uszoda, 300 néző. 2011. október 29.
ZF-Eger – Bodrogi Bau CS&K Szentesi VK 18-6 (4-2, 5-3, 5-1, 4-0)
Vezette: Horváth Márk, Vogel Gábor
Eger: Bisztritsányi – Naganuma 3, Binder 2, Biros, Hosnyánszky 1, Mezei 2, Gerritse 2. Cs.: Lőrincz 1, Kovács G. 2, Chilkó 4, Bundschuh 1, Homa. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Szentes: Bálint – Szőke Sz., Józsa, Weszelovszky 4 (2/2), Németh D., Lázár 1, Szabó Z. Cs.: Sciortino (kapus), Csacsovszky, Werner, Araczki, Tóth P., Nagy M. 1, Nacsev. Edző: Lukács Dénes.

Gól – emberelőnyből: 15/13. ill. 7/4.
Ötméteresből: 0, ill. 2/2.
Kipontozódott: Araczki a 22., Lázár a 27. percben.

Következik:
Magyar Kupa negyeddöntők:
1. mérkőzés – Budapest, Szőnyi u., 2011. november 4., péntek, 20:00: BVSC-Zugló – ZF-Eger
2. mérkőzés – Eger, Bitskey uszoda, 2011. november 5., szombat, 18:00: ZF-Eger – BVSC-Zugló