Témaszüret

A helyi kitüntetések rendszeréről, a klíma és az energetikai fejlesztésekhez kapcsolódó feladatokról, az Egri Autista Alapítvány támogatásáról, valamint a Déli iparterületen található ingatlan kármentesítéséről is szó esett azon a tájékoztatón, ahol a közgyűlésen született döntéseket ismertették részletesen a sajtó képviselőivel. Elhangzott: az egri képviselőtestület 500-500 palackot vásárol abból a vörös-, illetve fehérborból, amely a következő esztendőben a „Magisztrátus bora” címet viseli majd.

Eger mindig is nagy hangsúlyt fektetett a helyi tehetségek megbecsülésére, ezt hívatott szolgálni az a rendelet, amely a helyi kitüntetések rendszerét egységesen szabályozza a jövőben. A változtatással a jelenlegi 13 helyett 11- féle kitüntetéssel jutalmazzák a helyi kiválóságokat, a korábbi évekhez képest elismerésben 53 fő részesíthető az eddigi 51 fő helyett. A város élen jár a klímavédelem területén is, ennek bizonyítéka a Települési Éghajlatváltozási Stratégia megalkotása és a november 1-től létrejövő klíma- és energiaügyi divízió létrejötte.
Egy pályázatnak köszönhetően fejlesztheti tevékenységét az Egri Autista Alapítvány,az önkormányzat kedvezményesen biztosít számukra helységeket, támogatást kapnak a közüzemi számlák rendezésére is.

Elhangzott: a Környezetvédelmi Hatóság munkatársai környezetszennyezést tártak fel a Déli Iparterületen, az önkormányzat pályázati forrásból kívánja elvégezni a kármentesítést. Fontos, hogy a szennyezés minél hamarabb megszűnjön és ne veszélyeztesse az ivóvízbázist.
Kiválasztotta a testület azokat a vörös és fehérborokat is, amelyeket ünnepi alkalmakkor kínálnak majd a város rendezvényein, valamint magas rangú vendégeknek ajándékoznak majd. A közgyűlési döntés szerint Habis László polgármester hamarosan megkezdi a pincészetekkel a versenytárgyalást 500-500 palack megvásárlásáról.