Közeledik a Mindenszentek

Közeledik Mindenszentek és a Halottak napja. A piac zsúfolásig megtelt, a legtöbben ugyanis most vásárolják meg a koszorút vagy a virágot. Hétfőn és kedden nagy forgalomra kell számítani a temetőkben és környékükön. A sírkertek hosszabb nyitvatartással várják az elhunytak hozzátartozóit. A buszok hétfőn és kedden munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

Alig lehet közlekedni a piacon, olyan sok az árus és a vásárló. Sokan a közelgő ünnep miatt most szerzik be a mécseseket, koszorúkat vagy virágokat. Az árusok közül néhányan arra panaszkodnak, hogy idén kevesebb a vásárló. Aki viszont vásárol sokallja az árakat. Halottak napján a legnépszerűbb a koszorú és a krizantém. Ez utóbbi cserepes változatban akár 2000 forintba is kerülhet, a szálas virág darabja nagyságától függően száztól 300 forintig is elmehet. Koszorúkat 400 forinttól háromezer forintig lehet találni.
A piacon az ünnep miatt nem hosszabbították meg a nyitvatartást, november 1-je kivételével a szokásos rendben vásárolhatnak.
A temetők azonban a kegyeleti ünnepen hosszabb ideig lesznek nyitva. Október 31-én és november 1-jén a Grőber, a lajosvárosi és a felnémeti temetők reggel 7 órától este 8-ig tartanak nyitva. A Hatvani temető reggel 6-tól 22 óráig, a Kisasszony temető reggel 7-től 22 óráig míg a Rozália és Donát temetők a nap 24 órájában várják a látogatókat. Az ünnepi időszakban az autóbuszok menetrendje is megváltozik. Mindenszentekkor megnövekedett forgalomra kell számítani a temetők környékén, sokan már a hét végén útnak indulnak, hogy leróják kegyeletüket. Ezért a rendőrség azt kéri, hogy az ünnepi időszakban fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek.

MEGOSZTÁS
Előző cikkTémaszüret
Következő cikkVendégkönyv