Megújuló ünnepi fények

Az adventi időszakra ismét ünnepi díszbe öltözik Eger, de most sokkal több fényfüzér és dísz ragyog majd a városban. Kivilágítják majd a Rákóczi és a Deák Ferenc utcákat is, 2,3 millió forintból pedig új díszeket vásárolt a város. Az önkormányzat most is meghirdette az Eger Ünnepi Fényei pályázatát, szeretnék, ha minél több cég, étterem és magánszemély is díszítené saját környezetét karácsony előtt.

Tavaly adventkor így mutatott ünnepi fényben a belváros. Idén azonban városunk még szebben tündökölhet az ünnepek alatt. A Városgondozás Eger Kft. és az önkormányzat összesen 2,3 millió forintot különített el a díszkivilágításra. Ebből az összegből több olyan díszt is vásároltak, amelyeket a fővárosban egy éves használat után leselejteztek. Ezek a fények azonban nemcsak a belvárost díszítik majd, idén a Deák Ferenc utcára és a Rákóczi út teljes hosszára is felkerül majd a díszvilágítás. Az Egri Városszépítő Egyesület, a Lokálpatrióta Egylet és a Polgármesteri Hivatal erre az évre is meghirdette az Eger Ünnepi Fényei elnevezésű pályázatot. A lakosság mellett cégek, intézmények, üzletek, éttermek jelentkezését is várják. Idén is örökbe fogadhatók a város fenyőfái, amelyeket ideiglenes gazdájuk díszíthet fel karácsonyra. Ezzel is szeretnék elérni, hogy a város még szebb és fényesebb legyen adventkor.

A pályázati kiírás elérhető és benyújtható a Polgármesteri Hivatal portáján, de jelentkezni lehet az eger1991@gmail.com címen is.
A pályázat benyújtási határideje: 2011. december 9.
Bővebb információ: www.eger.hu