Hulladékgazdálkodás fiataloknak

Egerbe érkezett a Hulladékör 2 elnevezésű projekt. A közel 50 millió forint uniós támogatásból megvalósuló program a 6 és 20 év közötti korosztályt szólítja meg a fenntartható fejlődés jegyében. Régiónkból 650 gyerek vesz részt a programon, október 24-e és 28-a között.

Tavaly zajlott a Hulladékkör program első része, a Közép-Dunántúli régióban. Az első próbálkozás is bizonyította, hogy érdemes a fiatalokat a fenntartható fejlődés irányába terelni. A pozitív visszajelzések alapján a szervezők úgy döntöttek idén országos szintűre szervezik a programot és a Hulladékból termék című kiállítással egybekötött, témába vágó játszóházat az ország öt régiójába viszik el. Így érkezett a program elsőként Egerbe.
A játszóházon túl a tanulókat egy online versenyre is invitálták. A gyerekeknek Körözd le a hulladékot címmel kellett egy projektmunkát készíteni. A három legjobb pályamunka 300 ezer forint értékű osztálykirándulást nyer egy hazai kalandparkba, vagy ökostrandra. A szervezők azt remélik, hogy az idei projekt sikereiből merítve jövőre is megszervezhetik a programot.