11 éve szól a jó hír hangja

2000. október 20-án kezdte meg 24 órás adását a Szent István Rádió. Erre emlékezve minden év októberében közösen ünnepelnek a rádió dolgozói , támogatói és hallgatói.

Magyarországon több egyházi intézmény, szervezet működött a rendszerváltás előtt, de katolikus rádió nem létezett. Ezért számított mérföldkőnek, amikor 11 évvel ezelőtt elindult a Szent István Rádió, hazánk első katolikus rádiója, akkor még Magyar Katolikus Rádió- Eger néven. Adásuk Sátoraljaújhelytől Hatvanig, Szolnoktól Kassáig hallható a nap huszonnégy órájában. A napi szentmise és rózsafüzér közvetítések mellett, igyekeznek minden fontos témában tájékoztatni hallgatóikat, legyen az közéleti, politikai, gazdasági, kulturális vagy tudományos hír. Műsoraikat egyre többen hallgatják az interneten is. Sok hallgató otthonában szinte már családtag a Szent István Rádió.
A rádió 11 éves fennállásáról október 22-én hálaadó szentmisével és kulturális műsorral emlékezett meg a rádió vezetősége, a munkatársak, és a meghívott vendégek. A rádió dolgozói közös könyörgésükben kérték Istent, hogy még sokáig közvetíthessék a jó hír hangját, missziós feladatukat minél tovább végezhessék. Bíznak abban, hogy újabb kihívások várnak rájuk, hiszen reményeik szerint hamarosan egy tokaji és egy sárospataki frekvencián is is hallható lesz a rádió műsora.