Jubileumi tanévnyitó

A 2011/2012-es tanévben ünnepli fennállásának 90. évfordulóját az Andrássy György Szakközépiskola. Az idei különleges tanév nyitányaként jubileumi ünnepséget tartottak, melyre meghívták az iskola partnerintézményeit, hajdani tanárait és diákjait.

Ünnepel a közgé: 90 évvel ezelőtt 1921-ben alapította Szmrecsányi Lajos egri érsek az Andrássy elődjét, a felsőkereskedelmi fiúiskolát, melynek legmeghatározóbb igazgatója, Óriás Nándor tanszéki tanár volt. Módszere, gondolkodása, emberszeretete olyan biztos alapokat jelent ma is, melyre támaszkodni lehet – mondta Rozmán Éva, az iskola igazgatója a jubileumi ünnepségen. Hozzátette: az intézmény minden korban igyekezett a kor kihívásainak megfelelni, ezért is csatlakoztak a Comenius programba.
Habis László polgármester hangsúlyozta: az iskola mindig is élen járt a szakképzésben, olyan elméleti és gyakorlati tudást adva tanulóinak, melyre bátran építhették későbbi előmenetelüket. Erről a volt diákok is hasonlóan vélekednek.
Az ünnepségen felavatták az iskola új zászlóját, illetve a diákszínjátszó kör műsorát is megtekintették a vendégek. Az ünneplés ezzel nem ér véget: az idei tanévben több különleges eseményt szerveznek még az évforduló alkalmából.