Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság

Klíma- és energiaügyi divízió jöhet létre a Városgondozás Kft. keretein belül, a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság támogatta a javaslatot, a végleges döntést a közgyűlés hozza meg. A bizottság több más téma mellett javasolta még az „Állatokat Védjük Együtt” Alapítvány támogatását és a Magisztrátus Bora program kibővítését.

A bizottság egyhangúlag fogadta el a javaslatot, hogy a városi képviselőtestület a Magisztrátus Boraként ezentúl az Egri Borvidéki Borverseny első 5 helyezést elért Egri bikavérei mellett az első 5 Egri Csillag közül is válasszon.
300 ezer forintos támogatást kaphat az „Állatokat Védjük Együtt” Alapítvány működési célokra a bizottság javaslata szerint.
Csathó Csaba, a bizottság elnöke tájékoztatást adott arról is, hogy javasolják: jöjjön létre egy Klíma- és energiaügyi divízió a Városgondozás Kft. keretein belül. Ez a szervezeti egység egyebek mellett a megújuló energiával kapcsolatos fejlesztések, pályázatok, a termálvíz hasznosítás témáiban tevékenykedik majd, amennyiben a városi közgyűlés támogatja az előterjesztést.
A bizottság korábban saját hatáskörben hozott döntést az egykori Taverna helyének hasznosításáról, bérbeadásáról. Itt a tervek szerint a Fatima Egyesület a korábban már ismert Szemfényvesztés elnevezésű kiállítást helyezi el, mely a látó emberekkel ismerteti meg a vakok mindennapjait.