Konferenciák a főiskolán

Zárult az Eszterházy Károly Főiskola projektje, amelyben létrehozták az Észak-magyarországi Regionális Pedagógusképzési Kutató- és Szolgáltató Központot, ebből az alkalomból konferenciát rendeztek. Ezzel egy időben a főiskolán egy másik programot is szerveztek, amely a hallgatók munkaerő-piaci esélyeivel foglalkozott.

Az uniós pályázat segítségével létrejöhetett egy szervezeti egység, amely összefogja a régióban működő pedagógusképzéssel foglalkozó intézményeket. Hauser Zoltán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora elmondta, az egri főiskola számára különösen fontos volt ez a program, mert az intézményben 200 éves hagyománya van a pedagógusképzésnek. A projekt eredményeként tehát létrejött az Észak-Magyarországi Regionális Pedagógusképzési Kutató- és Szolgáltató Központ, ahol már el is kezdődtek a pedagógiai és pszichológiai kutatások az új pályaalkalmassági módszerek kidolgozására.
A Munkaerőpiac – kompetencia alapú képzés című konferenciát a Közgazdaságtan és Jog, valamint a Mozgóképkultúra Tanszék szervezte. Mint elhangzott, párbeszédre van szükség a felhasználó, vagyis a gazdaság és az oktatási intézmények között, annak érdekében, hogy a végzett hallgatók jó eséllyel tudjanak elhelyezkedni. A szakmai napon a régió munkaerő-piaci állapotát is megvitatták.
A főiskola szokásos havi sajtótájékoztatóján elhangzott, a Líceum, illetve a Leányka úti kutatóközpont építése a tervek szerint zajlik.
Szó esett továbbá arról is, hogy az intézményben nagy szabású tudományos rendezvénysorozat kezdődik november 5-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.
Mint elhangzott a Hallgatói Önkormányzat csatlakozik a minőségi felsőoktatásért folyó országos demonstrációhoz. Október 19-én 14 órakor várják a hallgatókat az Eszterházy téren.