Kyokushin Karate Európa-bajnokság

A hétvégi nyílt kyokushin karate Európa-bajnokság legeredményesebb nemzete az orosz lett. A magyarok egy arany, három ezüst és egy bronzéremmel a nemzetek rangsorában a második helyen végeztek. A világbajnok egri Herczeg Lilla ezüstérmes lett a középsúlyúak versenyében.

Vízumproblémák miatt végül több országból nem tudtak eljönni az IKO Matsushima szervezet 7. Nyílt Kyokushin Karate Európa-bajnokságára, de így is 100 fölötti népes és erős mezőny gyűlt össze az egri Eb-re. A kontinensviadalt megtisztelte jelenlétével többek között a japán Kancho Yoshikazu Matsushima, a világszövetség vezetője is. A magyar válogatott 17 fővel nevezett. A három Heves megyei közül a 2008-as világbajnok Herczeg Lilla a középsúlyban a döntőig menetelt. Ott a grúz Maka Keburina hosszabbítás után, bírói döntéssel nyert.
Egyetlen győzelmünket a könnyűsúlyban versenyző karcagi Gyarmati Imrének köszönhetjük, aki orosz ellenfelet győzött le.
Az oroszok a hat döntőből ötben voltak érdekeltek, ebből négyet meg is nyertek.
Az oroszok lettek az Európa-bajnokság legeredményesebb nemzete, ez egyértelmű. Mellettük az ukrán és a magyar csapatot tudnám még kiemelni. Mindkét válogatott nagyon magas felkészültségről tett tanúságot – nyilatkozta Kancho Yoshikazu Matsushima, az IKO elnöke.
Egyetlen nem európaiként a kanadaiak nyertek még egy bronzérmet. Az eddig említett nemzeteken kívül még a németeknek volt egy képviselőjük a legjobb négy között.

A TV Eger által készített klip az Eb-ről elérhető ITT is!