Kopcsik Lajos – 70 év, 55 év munka, 700 alkotás

70 év, 55 év munka, 700 alkotás – a PantonArt Művészeti Baráti Kör tagjainak szervezésében jubileumi tárlaton köszöntötték Kopcsik Lajos, Oscar-díjas mestercukrászt. Az országos vándorkiállítás teljes anyagát a Hotel Eger Galériájában tekinthetik meg az érdeklődők.

A PantonArt Művészeti Baráti Kör kezdeményezésére különleges jubileumi kiállítással köszöntötték a 70 éves Kopcsik Lajos Oscar-díjas mestercukrászt. A Marcipániában látható állandó kiállítás mellett az elmúlt években elkészült egy több mint 30 darabot számláló vándorkiállítás anyaga. Ezeket a cukor-képeket a szervezőknek köszönhetően a Hotel Eger Galériájában állították ki. Ahogy a mester fogalmazott, “summa summarum”, vagyis ez egyfajta összegzés: 70 év, 55 év munka, 700 alkotás minden tapasztalata áll e mögött a kiállítás mögött. Hivatalosan december 31-ig dolgozik, de közben kapott egy meghívást Spanyolországba is. Szerencsére vannak érdeklődő fiatalok, így Gyuláról és Szlovákiából is vannak tanítványok.
A mester jelmondata: „Szakmám az életem”. Erről bárki meggyőződhet, ha december 1-ig megtekinti a Hotel Galériában kiállított, cukorból készített képeket, ahol éppúgy elfér egymás mellett Mátyás Corvinájának egy részlete, mint Liszt portréja, vagy éppen Mazsola, Tádé és Manócska a tökházikóval.