Szakmai nap a diáksportról

Szakmai napot tartott a Heves Megyei Diáksport Tanács és a Heves Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakmai és Közművelődési Szolgáltató Intézménye. Előadást tartottak többek között a megyei diáksport idei eredményességéről, az iskolai testnevelés szerepéről. Zárásként átadták a Heves Megye Diáksportjáért járó kitüntetéseket is.

A szakmai nap résztvevőit Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte. Bevezetőjében kiemelte, bízik benne, hogy nagyon szép jövő előtt áll a Heves megyei diáksport.
A csődgondnokság ellenére a Kórház alapítványán keresztül 2 millió forinttal támogatta a megye a Heves Megyei Diáksport Tanács működését, így az új tanévben is lesznek Heves megyei résztvevők az országos döntőkön.
Ezt követően a Heves Megye Diáksportjáért kitüntetéseket adták át, amit idén először nem csak testnevelők kaptak. Az elismeréseket a két testnevelő, Némedy László és Szeleczki Jánosné mellett a gyöngyösi Berze igazgatója, dr. Czinder Péter, az Invest Sport Kft. ügyvezetője, Harmati Judit, a számtalan serleg és érem készítője, Prokaj Béla, valamint a megyei napilap sportrovat-vezetője, Bódi Csaba és kollégánk, Turay Zoltán vehette át.
Az előadók közül Ballagó Zoltán, a városi önkormányzat Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Irodájának vezetője az új köznevelési törvény tervezetét ismertette az iskolai testnevelés, különös tekintettel a mindennapos testnevelés szempontjából. Bíró Csaba, a Heves Megyei Diáksport Tanács elnöke a megye diáksportját mutatta be a számok és az eredményesség tekintetében.