Építsünk hidat

Városunkba költözött a svájci kultúra. Megnyitotta kapuit ugyanis az Agria Universitas Egyesület székháza és a Svájci Központ. Mint azt dr. Horváth Ágnes az egyesület elnöke elmondta, ez csak az első lépés a valódi cél felé, ami egy multikulturális központ kialakítása Egerben. A projekt 20 millió forintos svájci támogatással valósult meg.

Egy régóta dédelgetett álmunk teljesült most – mondta dr. Horváth Ágnes, az Agria Universitas Egyesület elnöke, a Svájci Központ ünnepélyes átadásán. Mint mondta, a központ gondolata 3 évvel ezelőtt fogalmazódott meg az egyesület tagjaiban.
A Svájci Központ egy önkormányzati tulajdonú műemlékjellegű épületben kapott helyet a Kertész utcán. Ez az egykor romos épület most megtelik élettel és városunk multikulturális, értékközvetítő helyszínévé válhat – mondta Habis László, polgármester köszöntőjében. A központ hazai és nemzetközi konferenciáknak, ismeretterjesztő előadásoknak ad otthont. Emellett itt lesz az Agria Közéleti Akadémia helyszíne. Az épületben helyet kapott egy svájci könyvtár is, mely dr Ódor László, a könyvállomány adományozójának nevét viseli. A projekt előkészítésében és megvalósításában részt vett az Eszterházy Károly Főiskola is.
Az átadási ünnepség egy konferenciával folytatódott, mely a Változó közösségi modellek kérdéseit tárgyalta.