Dobogós a régió turizmusa

Az év első nyolc hónapjában Észak-Magyarország kereskedelmi szálláshelyein kiemelkedő mértékben, 5,4 százalékkal nőtt a vendégforgalom az előző év azonos időszakához képest. Az eredmény az elmúlt évek tudatos akcióinak, valamint a szakmai szervezetek és a turisztikai szolgáltatók szoros együttműködésének köszönhető-mondta Hidvéginé Molnár Judit, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi regionális marketing-igazgatója.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint januártól augusztusig a kilenc turisztikai régió közül Észak-Magyarország teljesített a legjobban az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek száma 4, 7 százalékkal, míg a külföldi vendégeké 9 százalékkal emelkedett a régió kereskedelmi szálláshelyein. Ez összességében 5,4 %-os emelkedés a tavalyi év azonos időszakához képest. Az év első nyolc hónapján belül áprilisban volt a legdinamikusabb növekedés, de a legnagyobb vendégforgalmat és bevételt augusztusban regisztrálták a szálláshelyek.
Az észak-magyarországi régió jövőre is akciós szállásajánlatokkal, színvonalas rendezvényekkel és a szolgáltatások bővítésével várja vendégeit.