Tisza-tavi összefogás

A 750 éves Tiszanánán tartották a Tisza-tavi polgármesterek idei találkozóját, amelynek Eger volt a díszvendége. A résztvevőket a minisztériumok képviselői tájékoztatták az önkormányzatok működését érintő változásokról.

2003 óta találkoznak a Tisza-tavi települések polgármesterei minden évben, hogy regionális konferencián vitassák meg az őket érintő kérdéseket. A megnyitón a tavalyi házigazda Kunhegyes polgármesterétől vehette át a vándorkönyvet az idei rendező Tiszanána polgármestere, dr. Tóth József.
Gondos István, a megyei közgyűlés alelnöke és Horváth László kormánymegbízott a Tisza-tó idegenforgalmi jelentőségét, gazdasági szerepének fontosságát méltatta a megyében.
A minisztériumok képviselői azokról a témákról adtak tájékoztatást, amelyek leginkább érintik a Tisza-tó környéki önkormányzatokat. Ezek között szerepelt a közigazgatás átalakítása, a vidékfejlesztési pályázati lehetőségek kiaknázása, a közmunkaprogram.
A találkozó idei díszvendége Eger volt.
Sós István alpolgármester Sikertörténet Egerből címmel mutatta be a város elért idegenforgalmi, gazdasági, civil eredményeit.
Hagyományosan átadták az Év Tisza-tavi polgármestere díjat, amelyet Szabó András, Kunhegyes polgármestere vehetett át. A Tisza-tavi régióért díjat Rácz Attila, a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. vezérigazgatója kapta.