Kyokushin Karate Európa-bajnokság Egerben

Október 15-én, szombaton Eger lesz a házigazdája a 7. Nyílt Kyokushin Karate Európa-bajnokságnak. Előzetesen 25 ország több mint 140 karatékája adta le a nevezést. A magyar csapatban a rutinos versenyzők mellett több újonc is lesz. Egerből és környékéről három sportoló került be a 16 fős magyar válogatottba.

Mindig nagy a harc a különböző kontinensviadalok rendezését. Borza József, vagyis az Oyama Karate Kyokushin Hungary jelentkezését elfogadta az európai elnökség, így a IKO Matsushima szervezet 7. – nyílt – kontinensviadalának Eger ad otthont. A jövő szombati viadalra az európaiakon kívül Iránból, az Egyesült Államokból, de még Afrikából is érkezett nevezés. 25 ország 145 karatékája lép pástra október 15-én. A magyarok 16 fős csapatában több világbajnok, Európa-bajnok, Világkupa-győztes, illetve helyezett is szerepel.
Az egriek közül a világbajnok Herczeg Lillának Eb-n 3. hely a legjobb eredménye. Negyedik kontinensviadalára készül.
A 80 kg-os Marton József mellett a 70 kg-os Berczédi Dénes képviseli még a megyei színeket. Ő két éve, Olaszországban mutatkozott be az Eb-n. Ott a későbbi orosz bajnokstól kapott ki.
Szombaton délelőtt 8-kor indulnak a selejtezők, a döntők pedig 13 órakor kezdődnek. Formagyakorlat nem lesz, csak küzdelem. Vasárnap dan-vizsgákkal zárul a kontinensviadal.