Kutyafuttatók a Felsővárosban

A közeljövőben két kutyafuttató kialakítását tervezi az önkormányzat a Felsővárosban. Az elképzeléseket lakossági fórumon ismertették a városrészben élőkkel. A hivatal az idén 3 millió forintot különített el erre a célra.

Jelenleg sem  Eger határain belül, sem pedig külterületen nem tudják
szabadon futtatni büntetlenül kedvenceiket kutyatartók, hiszen a helyi állattartási
rendelet előírja a pórázon való sétáltatást.
Egerben jelenleg egy kutyafuttató működik az autóbusz-pályaudvar
mellett, ami kevésnek bizonyul a városban élő 3-4 ezer kutya számára.Az önkormányzat első körben két lehetséges helyszínt nézett ki kutyafuttatónak. Az egyik a Malomárok úton, az úgynevezett cikk-cakk házak mögött található, elhagyatott teniszpálya helyén, a másik az Olasz úti tízemeletes mögött található parkoló és a hőközpont közötti
füves területen. A fórumot megelőzően az önkormányzat 400 db kérdőívet küldött ki a városrészben
élőknek, hogy véleményezzék az elképzeléseket.A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület további másik 13 területet is javasolt az önkormányzatnak.
Ezt , valamint a a lakosság véleményét összevetve a a Malomárok és az Olasz úti helyszíneket elvetették, helyette találtak két olyat, ami alkalmas lehet kutyafuttató kialakítására. Az egyik Felnémet Eger között található nagylaposi körforgalom mellett lenne.A lakossági és a szakértői vélemények az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottsághoz kerülnek, akik döntést hoznak a kérdésben.

MEGOSZTÁS
Előző cikkCivil Kerekasztal
Következő cikkÉv iskolája 2011